Logbog - plantehold

 Plantehold 

Plantehold 11 januar 2022

I dag gik vi igang med vores plantehold opgave.

Vi fik allesammen forskellige frø med, som vi ville plante.

Vi valgte at plant:

Hvidløg

Peberfrugt

Æble

Løg

Forskellige blomster

Pil

Ying og Yang bønner

Tomat

Bøg



Vores køkkenfrø plantede vi i noget jord, ca 1cm under overfladen, fylde mere jord på og vandede dem. Det samme gjord vi med vores blombsterfrø. Bønnerne plantede vi ind i et glas med jord, hvor vi laver et eksperiment med at en bønne vender opad og den anden nedad, for at se om vi kan se forskel. 

Med vores pil og bøge valgte vi noget helt tredje. Vi fik sat nogle af dem ind i fryseren for at se om de vil spire hurtigere, efter en efterlignet vinter. De andre satte vi i et glad med vand, med plastikpose over i vindueskarmen.


I dag, fem dage efter vi plantede vores frø, blev vi helt overrasket da vi ville vande og se efter vores planter. Nogle af dem var allerede godt igang med at spire. Indtil videre ser det ud til, at vores hvidløg vokser uanset om den plantes med eller uden skrald. Blomsterfrøene er også godt igang med at spire, vi er meget spændt på, hvor lang tid det vil vare, indtil de er færdige.

På vores glad med bønner, var en meget lille smule mug på. Bønnerne kan man ikke se endnu.

På vores pil og bøg, kan vi indtil videre ikke se en forskel til sidste gang.












I dag blev vi igen helt overrasket da vi ville se efter vores planter. Nogle af dem er vokset så meget, at vi skulle have dem ud af kassen. Vi fik blomsterne, hvidløg, peberfrugt, tomat og æble ud fra kassen, og lavede en kasse med løg, bønner og skrabber. Endvidere tog vi vores grene fra Pil og Bøge op af fryseren, og pladserede dem sammen med de andre i et glad med vand og pose over i vindueskarmen. 


To dage efter lagde mærke til at vores hvidløg vokser utrolig hurtig, planterne er allerede vokset på over 10cm nogle enkelte er vokset over 15cm, og også bønnerne er vokset mere end 10cm.  Også tomaterne er vokset meget godt på ca 5cm, og fra æblet begynder også at spire nu. Blomsterne kommer stille og rolig og meget tynd. Løg, pil og bøge og peberfugten kan man ikke se forskel på endnu.









Da vi plantede bønnerne, sat vi en med roden opad og en nedad, begge to vokser lige godt, derfor vil vi nu afprøve at plante bønner i et glas hvor vi kan følge processen, hvor vi igen planter en opad og en nedad, for at se, om bønnen selv vender sig op mod lyset, hvis den plantes den forkerte vej. Vi kan forstille os, at bønnen vil dreje sig mod solen, for at kunne vokse ordentlig.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Opgave 1 - Udviklingsprojekt

Tormaj Strand